Prezentă la Diskoteka, trupa Sweet Kiss a încălzit atmosfera, publicul rezonând entuziasmat la auzul hiturilor de altădată, precum “Alin, Alin” sau “Floare albastră”. La 28 de ani de la înființare, Sweet Kiss au fost la fel de proaspeți și energici, demonstrând că trecerea timpului nu face altceva decât să sporească farmecul muzicii bune.
- Cum de vă mențineți într-o formă atât de dinamică? Care este secretul?
- Încercăm! Cântatul ne ține în priză, în formă. Ne hrănim cu publicul, feedback-ul lui este foarte bun.
- Cum vă simțiti cântând pe aceeași scenă cu legendele muzicii românești?
- Noi am crescut cu muzica lor. Am participat de mici la concursuri, avem educație muzicală, am fost pe la festivaluri și chiar le-am cântat piesele la un moment dat. Vă dați seama, e o onoare pentru noi să fim aici alături de ei.
- Cum percepeți publicul din trecut față de cel din prezent?
- Din punct de vedere muzical, pentru noi e ca și cum n-ar fi trecut 25 de ani decât am lansat “Alin, Alin”, adică vibrațiile sunt exact ca în urmă cu 25 de ani! Vorbim de muzică care nu are vârstă, vorbim de muzică bună, de evergreen. În plus, am reușit să-i cucerim și pe copiii celor care ne ascultau atunci, pe copiii celor din generația noastră. Ascultă piese precum “Nostalgia”, “Dependența”, chiar ne-au descoperit și încep să ne urmărească din ce în ce mai des.
- Ați trăit atmosfera discotecilor anilor 90. Între timp, acestea au dispărut, apărând cluburile. Ce părere aveți, mai există șansa ascultării unei muzici adevărate?
- Am avut turneul “Alin, Alin”, pe care o să-l reluăm anul acesta, cu care am încercat să mergem în cluburi și să le propunem același stil de petrecere ca în urmă cu 20 de ani. Ne-a ieșit în mare parte, așa că suntem mulțumiți de lucrul ăsta.
- Pe de altă parte, aveți foarte multe remake-uri după hit-urile anilor 80-90. Considerați că compozitorii români nu mai sunt în stare să conceapă altceva nou?
- În ziua de astăzi se face muzică la fel de bună pe cât se facea atunci. Promovarea se face un pic mai greu decât în perioada aia. Sunt alte planuri armonice, sunt alte specialități. Atunci te puneai la un pian sau la o chitară și compuneai melodia, aveai o linie melodică pe care puteai reproduce absolut orice. Astăzi e un pic mai greu.
- Cum apreciați astfel de inițiative, gen festivalul Diskoteka de la Iași? Aduc ele parfumul muzicii anilor 80 – 90?
- Sunt foarte necesare pentru comunități, în general. Că sunt aici în România, că sunt în Iași sau București, că sunt în toată țara, peste tot sunt binevenite și mai ales pe partea de retro. Lumea este dornică să asculte acea muzică, s-au creat multe amintiri. De asta am și compus Nostalgia, până la urmă totul e nostalgie!
Paul LOVIN