Veolia Energie Iasi racordeaza cladirea unde vor fi cazati pacientii Institutului Regional de Oncologie care au indicatie de radioterapie si vin la tratament din afara orasului.
Imobilul, situat in cartierul Tatarasi pe Str. Ion Creanga 5 bis, are o capacitate de cazare de 90 de locuri si unconsum anual estimat de 170 gigacalorii pe apa calda si incalzire.
Cladirea este in curs de conectare la sistemul centralizat si va fi legata direct la magistrala 2 de termoficare prin conducte preizolate duble cu diametrul Dn 50 mm.
Alimentarea cu energie termica se va face printr-un modul termic individual cu o putere instalata de 300 kW, iar parametrii de functionare vor fi monitorizati in dispeceratul non-stop al Veolia. Echipamentul este complet automatizat si va permite clientului sa fie alimentat permanent cu apa calda si, de asemenea, sa porneasca sau sa opreasca incalzirea oricand doreste, regland temperatura in fiecare incapere in functie de solicitarile pacientilor.
Racordarea cladirii la sistemul centralizat de termoficare ofera clientului independenta completa in alimentarea cu energie termica, iar modulul termic asigura o functionare sigura si prietenoasa cu mediul inconjurator. La aceste avantaje se adauga economiile de costuri de cel putin 28% in comparatie cu o eventuala solutie pe gaze naturale.
În premieră la Iasi, Veolia a propus populatiei cea mai bună solutie pentru a avea apă caldă și căldură la cea mai bună calitate, cu cel mai mic preț, prin implementarea proiectului de contorizare individuală cu distribuția pe orizontală.
Avatajele enumerate de Veolia in cazul adoptarii acestei solutii sunt:
– contoare individuale, pentru fiecare apartament, care inregistreaza direct gigacaloriile consumate (nu unitati de consum, asa cum fac repartitoarele de costuri)
-contoare instalate la intrarea in apartament, pe casa scarii – la nevoie, se poate sista furnizarea energiei termice strict catre locatarul rau-platnic, fara ca datoriile inregistrate de acesta sa-i afecteze pe vecinii sai
– apa calda permanent, cu ajutorul conductei de recirculare de pe casa scarii
– posibilitatea pornirii si a opririi caldurii in functie de dorinta locatarilor, fara sa depinda in vreun fel de vecini
– robinet termostatat montat pe fiecare calorifer pentru reglarea temperaturii in toate camerele (cu ajutorul termostatului de ambient)
– obtinerea unor instalatii noi de energie temica, ce au o durata de viata indelungata (minim 30 de ani pentru conducte si minim 15 ani pentru contor)
– zero riscuri pentru sanatatea sau siguranta locatarilor sau vecinilor acestora (nu exista niciun fel de risc de scurgere de gaz, de asfixiere sau de explozie)
– cresterea calitatii vietii prin utilizarea unei surse de alimentare cu energie termica ce protejeaza mediul inconjurator