Veolia Energie Iaşi – desemnată „Compania de Servicii Energetice a Anului” pentru proiectul „Renaşterea termoficării centralizate la Iaşi”

0
91

Veolia Energie Iasi a fost desemnata „The Energy Services Company of the Year” in cadrul ceremoniei celei de-a cincea editii a „Romanian Energy Awards”, desfasurata la Bucuresti saptamana trecuta. Veolia a fost singurul operator de termoficare din Romania nominalizat si ajuns in finala, celelalte companii activand in domeniile energiei electrice, gazelor naturale si petrolului. Proiectul castigator – cel referitor la Renasterea termoficarii centralizate la Iasi – a fost ales in detrimentul celor depuse de companii puternice precum CEZ Romania, Elsaco sau Luxten Lighting Company.

Castigatorul este o companie care a reusit un lucru foarte rar, si anume reabilitarea ideii de alimentare centralizata cu energie termica intr-un mare oras al Romaniei, cu realizari atat in cresterea randamentului intregului sistem si scaderea pierderilor pe retele, dar si cu rebransarea unora din vechii consumatori si atragerea de noi clienti, lucru foarte rar in Romania”, a declarat Prof.Dr.Ing. Virgil Musatescu, motivand alegerea facuta de juriu.

Veolia Energie Iasi_the Energy Services Company of the Year-1000

Termoficarea ieseana a devenit un exemplu la nivel national, asa cum s-a vazut la conferinta organizata la Iasi pe 24 si 25 martie, la care au participat peste 150 de persoane din 15 orase din Romania si Republica Moldova: operatori de termoficare, municipalitati, asociatii de proprietari”, a declarat Alexandru Teleru, directorul general al Veolia Energie Iasi.

Am reusit sa aratam ce poate deveni un sistem centralizat de termoficare gestionat in mod profesionist si eficient, in strans parteneriat cu autoritatile locale si centrale, si in special cu clienitii sai. Termoficarea centralizata incepe sa demonstreze ca reprezinta solutia cea mai buna pentru noi si familiile noastre, acum si in viitor”, a spus Ana-Maria Icatoiu, director comercial si de comunicare al Veolia Energie Iasi.

Motivele pentru care a fost premiata Veolia Energie Iasi:

Sistemul centralizat de termoficare din Iasi s-a schimbat in bine atat din punct de vedere tehnic, cat si comercial:

– Performanta tehnica: gradul de continuitate in furnizare de 97%; randamentul crescut cu 5%; scaderea apei de adaos pe retele cu 44%;

– Performanta comerciala: 46 000 de telefoane la Centrul de Apel; peste 2 000 de email-uri si 12 400 de scrisori primite; 14 500 de vizite la Biroul de Relatii cu Clientii; zeci de mesaje pe contul de Facebook; 4 900 de interventii tehnice la clienti; 10 200 de vizite in teren, la consumatorii finali; audiente publice in toate cartierele orasului, transmise in direct pe internet.

Anul 2015 a reprezentat incununarea acestor actiuni:

– Rebransarea de apartamente prin solutia contorizarii individuale a consumului de apa calda si caldura cu distributia pe orizontala a instalatiilor din interiorul locuintelor;

– Racordarea de cladiri mari: echivalentul a 80 de blocuri cu 4 etaje;

– Cresterea constanta a increderii clientilor in serviciul public de termoficare.

În premieră la Iasi, Veolia a propus populatiei cea mai bună solutie pentru a avea apă caldă și căldură la cea mai bună calitate, cu cel mai mic preț, prin implementarea proiectului de contorizare individuală cu distribuția pe orizontală.

Avatajele enumerate de Veolia in cazul adoptarii acestei solutii sunt:

– contoare individuale, pentru fiecare apartament, care inregistreaza direct gigacaloriile consumate (nu unitati de consum, asa cum fac repartitoarele de costuri)

-contoare instalate la intrarea in apartament, pe casa scarii – la nevoie, se poate sista furnizarea energiei termice strict catre locatarul rau-platnic, fara ca datoriile inregistrate de acesta sa-i afecteze pe vecinii sai

– apa calda permanent, cu ajutorul conductei de recirculare de pe casa scarii

– posibilitatea pornirii si a opririi caldurii in functie de dorinta locatarilor, fara sa depinda in vreun fel de vecini

– robinet termostatat montat pe fiecare calorifer pentru reglarea temperaturii in toate camerele (cu ajutorul termostatului de ambient)

– obtinerea unor instalatii noi de energie temica, ce au o durata de viata indelungata (minim 30 de ani pentru conducte si minim 15 ani pentru contor)

– zero riscuri pentru sanatatea sau siguranta locatarilor sau vecinilor acestora (nu exista niciun fel de risc de scurgere de gaz, de asfixiere sau de explozie)

– cresterea calitatii vietii prin utilizarea unei surse de alimentare cu energie termica ce protejeaza mediul inconjurator

 

Juriul de la „Romanian Energy Awards” a fost format din:

  1. Corina Popescu, secretar de stat – Ministerul Energiei
  2. Aristotel Jude, secretar de stat – Ministerul Energiei
  3. Iulian Iancu, presedintele comisiei de industrie si utilitati – Camera Deputatilor
  4. Bogdan Chiritoiu, presedinte – Consiliul Concurentei
  5. Niculae Havrilet, presedinte – ANRE
  6. Virgil Musatescu, prof.dr.ing. – Universitatea Tehnica din Bucuresti
  7. Valeriu Binig, partener – E&Y (Ernst & Young)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here