Deschidere

Veolia Energie Iasi continua revolutia in termoficare. Contorizarea individuala cucereste Bucurestiul

By Redacția

July 15, 2016

Parteneriatul recent incheiat cu Termoelectrica S.A. Chisinau se va transforma intr-unul tripartit, prin alaturarea Radet Bucuresti. Cel mai mare operator de termoficare din aceasta regiune a Europei impartaseste obiectivele principale pe care si le propun Iasul si Chisinaul: o noua abordare a relatiei cu clientii printr-o comunicare constructiva cu acestia si prin actiuni concrete pornind direct de la solicitarile lor, cresterea permanenta a eficientei termoficarii centralizate si implementarea de solutii moderne si durabile in interesul consumatorilor finali.

In acest sens, in ziua de miercuri, 13 iulie, a avut loc o reuniune de lucru intre echipele Veolia (Alexandru Teleru – director general al Veolia Energie Iasi, Ana-Maria Icatoiu – director comercial si de comunicare al Veolia Energie Iasi, Cristina Cremenescu – manager al relatiei cu autoritatile de reglementare din partea Veolia Energie Romania) si Radet Bucuresti (Gabriel Dumitrascu – presedinte al Consiliului de Administratie, Valentin Vitalariu – director general, Adrian Bucur – director tehnic). Cele doua echipe au trecut in revista cateva subiecte importante pentru care doresc sa identifice solutii comune.

Este vorba in principal despre modalitatile posibile de generalizare la nivel national a contorizarii individuale a consumului de apa calda si caldura cu configurarea pe orizontala a instalatiilor de energie termica din apartamente, in conditiile in care ambele companii considera ca aceasta solutie tehnica reprezinta cel mai potrivit raspuns pe care un operator de termoficare performant il poate da clientilor sai care doresc descentralizare in sistem centralizat, adica independenta 100% fata de vecini, posibilitatea reglarii individuale a consumului, realizarea de economii de energie si, prin urmare, de costuri.

In perioada imediat urmatoare se vor forma echipe de lucru comune Iasi – Chisinau – Bucuresti pentru: impartasirea bunelor practici pe teme de comunicare si marketing in relatia cu clientii; industrializarea la nivelul celor doua tari a contorizarii individuale; educarea populatiei de toate varstele in ceea ce priveste solutiile eficiente si durabile de alimentare cu energie termica a marilor aglomerari urbane, in deplin respect fata de mediul inconjurator.

Veolia Energie Iasi, un exemplu de bune practici la nivel national

Tot in cursul zilei de 13 iulie, echipa Veolia s-a intalnit cu Domnul Doru Ciocan, presedintele ANRSC (autoritatea de reglementare pentru servicii publice). Discutiile s-au axat pe evolutiile legislative si reglementare necesare normalizarii prevederilor referitoare la furnizarea de servicii publice la un inalt grad de calitate si continuitate, pornind de la experienta ultimilor ani si, in special, de la nevoile si solicitarile beneficiarilor acestor servicii esentiale pentru comunitate. In ceea ce priveste energia termica, presedintele Doru Ciocan a apreciat in mod pozitiv actiunile realizate de Veolia la Iasi in ultimii 4 ani, considerand ca termoficarea centralizata din Iasi reprezinta un exemplu pozitiv de parteneriat cu autoritatile publice, un exemplu extrem de puternic  pentru a demonstra ca, atat timp cat este gestionat pornind de la clienti cu actiuni facute pentru clienti, un sistem centralizat performant este unica solutie pentru dezvoltarea durabila a oraselor.

Investitie pentru cogenerarea de energie termica si electrica la Iasi

In plus, reprezentantii Veolia au avut o reuniune de lucru extrem de utila cu Corina Popescu, secretar de stat in cadrul Ministerului Energiei, cu care au discutat aspecte legate de conditiile necesare realizarii de noi investitii in cogenerarea de inalta eficienta. In prezent, echipa Veolia are in faza finala de studiu tehnic o investitie majora la Iasi ce priveste instalarea de echipamente performante pentru a produce in cogenerare, si pe timpul verii, energie termica si electricitate. Cogenerarea de inalta eficienta este sprijinita puternic de Comisia Europeana, fiind solutia tehnica cea mai potrivita pentru producerea de energie termica respectand standardele de eficienta energetica si de protectie a mediului inconjurator.

Toate aceste reuniuni se inscriu in dezbaterea publica activa, cu acoperire nationala si chiar transfrontaliera, lansata de Veolia in aceasta primavara, dezbatere in urma careia propunerile eficiente si initiativele constructive sa duca la renasterea termoficarii in Romania si Republica Moldova, cu ajutorul si in interesul clientilor sistemelor centralizate”, a precizat Ana Maria Icatoiu, directorul comercial si de comunicare al Veolia Energie Iasi.