Tradiții de Revelion 2018. Ce să faci și ce să nu faci în noaptea dintre ani

0
85

Anul Nou înseamnă, de fiecare dată, un nou început pentru mulţi dintre noi. Rezoluţii, promisiuni cu mâna pe inimă, în gând făcute sau cu voce tare, prin toate ne propunem să fim mai buni, mai înţelepţi, mai darnici, mai toleranţi, mai atenţi la prieteni şi „neprieteni” şi, mai presus de orice, să prosperăm. Trebuie să ținem cont și de obiceiuri, așa că îți spunem ce tradiții de Revelion 2018 trebuie să respecți ca să-ți meargă bine.

Mese îmbelșugate și distracție din plin. Acestea sunt ingredientele unei petreceri reușite de Revelion. Noaptea care desparte anii este însă pentru români plină de tradiții și superstiții. Cele mai populare dintre acestea spun că la miezul nopții trebuie să purtăm lenjerie roșie, să avem paharul plin și bani în buzunar. Dar lista nu se oprește aici.

Tradiții de Revelion 2018

Se spune că acel obiect pe care îl ții mână de Anul Nou, la 12 noaptea sau cel pe care pui mâna imediat dupa ora 12 va fi cel mai important plan al vieții tale în anul care vine. De aceea, e important să îți știi prioritățile. Dacă ții bani în mână, vei merge bine cu banii tot anul, dacă îți ții iubita/ iubitul de mână, îți va merge bine cu dragostea tot anul, dacă vei avea paharul în mână, va fi un an vesel.

Dorința pusă la miezul nopții de Revelion are toate șansele să se împlinească.

E bine să îți platești din timp toate datoriile, pentru ca anul nou să nu te găsească cu datorii, pentru că se spune ca așa vei fi tot anul: plin de datorii.

E bine să ai pe masa de Anul Nou crenguțe de vâsc. Aduc noroc.

Prima persoana care va bate la ușă în prima zi din noul an trebuie primită. Aceasta va influeța tot anul. Persoanele blonde sau roșcate aduc ghinion, persoanele brunete aduc noroc. Dacă prima persoana care va intra în casă e femeie – va fi un an prost, dacă e bărbat – va fi un an norocos.

Aduce ghinion daca agăți calendarul pe perete înainte ca noul an să înceapă.

Tradiția artificiilor și petardelor este veche. Bunicii știau că trebuie sa faca mult zgomot la miezul nopții pentru a alunga spiritele rele (atunci zgomotul era facut cu biciul și clopoteii, acum avem petarde și artificii)

De Revelion, poartă o piesă vestimentară roșie (de preferință lenjerie). Se spune că aceasta culoare aduce noroc.

În ajunul Anului Nou nu se mătură deoarece alungă prosperitatea

În ziua Revelionului nu se duce gunoiul

Rufele nu se spală până la Bobotează, când se sfinţesc apele

În noaptea de 31 decembrie, trebuie să purtaţi ceva nou şi ceva roşu

Nu plânge şi nu te certa pentru că aşa va fi tot timpul anului

La miezul nopţii, se deschid uşile pentru a primi în casă noul an

Îndrăgostiţii trebuie să se sărute sub vâsc

La sate se merge cu Pluguşorul, cu Ursul şi cu Sorcova şi se urează gospodarilor belşug şi sănătate. Pentru casa al cărei prag nu a fost călcat de colindători este semn rău în noul an.

Tot o tradiţie românească, de care se ţine cont indiferent de zonă este aceea că, dacă în prima zi a anului este ger şi senin, atunci acel an va fi unul bun şi bogat.

sursa: Libertatea

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here