Doi ticalosi de frunte ai acestui oras, se lupta in vorbe pe ruinele cinematografelor din Iasi. In timp ce liberalul Marius Bodea sustine ca Primaria pierde cinematografele Republica, Victoria si Dacia, Mihai Chirica, inca primar al Iasului, infirma acest lucru si se proclama, in continuare, administrator de ruine.
Lipsit de eleganta unui edil de orase vestice, atat el cat si echipa de buragisti si postolisti, au emis o contrariposta la afirmatiile liberalului care inca mai viseaza la tronul din Palatul Roznovanu, in care isi exprima punctul de vedere, nu inainte de a-l manji pe liberal cu noroi.
„În legătură cu minciunile despre cinematografele din Iași lansate în spațiul public de către niște parlamentari care căpușează inutil banii publici și dezinformează opinia publică cu privire la lucruri pe care nu le cunosc și nu le înțeleg, conducerea Primăriei Municipiului Iași dorește să facă unele precizări importante.
Cinematografele Victoria, Republica, Dacia și Tineretului au intrat și vor rămâne în proprietatea Municipiului Iași ca efect al Legii 303/2008 și după ani de procese cu RADEF România Film pe care Direcția Juridică a Primăriei le-a gestionat cu succes. Prin sentința 70/2016 a Curții de Apel Iași instanța a constatat definitiv și irevocabil dreptul de proprietate al Municipiului Iași asupra cinematografelor. De asemenea, în urma unor acțiuni în instanță deschise ulterior de RADEF România Film, instanțele au menținut Hotărârea Consiliului Local Iași 313/2017 privind preluarea din domeniul privat al Statului şi administrarea RADEF România Film Bucureşti în domeniul public al Municipiului Iaşi şi administrarea Consiliului Local Iaşi a cinematografelor menționate.
Procesul la care se referă parlamentarii respectivi, ca și unii așa-ziși „ziariști” nu vizează fondul predării cinematografelor, adică dreptul de proprietate al Municipiului Iași, ci doar procedura prin care s-a făcut predarea lor. De fapt, RADEF România Film nici nu a solicitat instanței întoarcerea executării silite prin care s-a materializat predarea, ci reluarea procedurii conform Legii contenciosului administrativ 554/2004 și refacerea protocoalelor de predare / primire. Procesul care, din nou, vizează procedura de predare, iar nu proprietatea asupra cinematografelor continuă, iar municipalitatea a solicitat instanței inclusiv daune din partea RADEF România Film”, este replica lansata in spatiul public de echipa lui Chirica.
Reamintim faptul ca, de la preluarea celor 4 cinematografe de catre administratia Chirica, in martie 2017, starea acestora s-a degradat si mai mult decat sub administrarea RADEF, cauza primara fijnd ignoranta cu care au continuat sa fie tratate aceste bunuri de patrimoniu, cat si lipsa oricarei alocari bugetare pentru lucrari de restaurare, consolidare sau, macar, curatare si igienizare.
Radu SEICARU