Acest preparat miraculos pentru afecţiuni ale inimii datează de acum circa 1000 de ani şi aparţine călugăriţei Hildegard von Bingen.
Pentru preparare, aveţi nevoie de:
– 10 tulpini de pătrunjel proaspăt
– 1 litru de vin roşu
– 2 linguri de oţet de vin
– 300 de grame de miere naturală
Se pun tulpinile de pătrunjel într-un litru de vin roşu şi se adaugă cele două linguri de oţet. Ingredientele se vor fierbe zece minute la foc mic (Atenţie! Vor face spumă). Apoi, se adaugă mierea de albine şi se lăsa la fiert încă două minute, timp în care se amestecă constant. Se strecoară vinul fierbinte şi se toarnă în sticle de sticlă. Închide-le bine! Se recomandă administrarea unei linguri din acest remediu dimineaţa, pe stomacul gol, până la dispariţia simptomelor. Pentru afecţiuni grave se recomandă administarea prelungită a acestui remediu.