Local

Proiect culinar international România – Israel la Colegiul Stefănescu

By Redacția

December 03, 2017

Anul acesta, în perioada 1-7 decembrie 2017, Colegiul Tehnic „Ioan C. Ștefănescu”, Iași, împreună cu Fundația Star of Hope România, Centrul Regional de Reabilitare pentru Copii și Tineri cu Dizabilități „Steaua Speranței”, Iași, dorește să marcheze importanța Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități, printr-o serie de evenimente prin care să reafirme valorile fundamentale ale drepturilor omului și să contribuie la poziționarea prioritară a problematicii dizabilității pe agenda socială.

Partenerii din partea Israelului sunt: Chef Fuad Snunu (coordonator grup de voluntari), Chef Hakim Azab, Chef Abdel Magid Muhammad, Chef Mohammad Musa, Chef Khalid Habr.

Beneficiarii sunt 10 elevi ai Colegiului Tehnic „Ioan C. Ștefănescu”, Iași, specializarea Tehnician în gastronomie și 10 copii și tineri cu dizabilități, de la Fundația Star of Hope, Centrul Regional Steaua Speranței, Iași.

Festivitatea de deschidere a avut loc sâmbătă, 2 decembrie 2017, în cantina colegiului nostru.

Agenda evenimentelor este una încărcată, în toată această perioadă organizându-se atât ateliere culinare cu degustare, unde pasionații și viitorii profesionisti vor exersa arta gătitului, descoperind astfel gusturi noi din produse simple, dar și ateliere de gătit cu vânzare, banii încasați fiind donați Fundației Star of Hope România. În ziua de 7 decembrie 2017, la ora 14.00, pe lângă expoziția de preparate culinare, va avea loc și festivitatea de premiere, acolo unde vă așteptăm cu drag!”, este invitatia adresata de prof. Liliana Dolores Voinea, directorul Colegiului Tehnic „Ioan C. Ștefănescu”.

Aida POPA