Persoanele cu mobilitate redusă pot beneficia GRATUIT de servicii speciale la călătoria cu trenul. Ce trebuie să facă

0
90

CFR Călători asigură pasagerilor cu mobilitate redusă gratuit, la cerere, servicii de asistenţă la transportul cu trenul: însoțire în incinta gărilor, rezervare locuri speciale, asistenţă la urcarea/coborârea în/din tren și la bordul trenului. Compania informează că, pentru a beneficia de aceste servicii, pasagerii trebuie să completeze un formular tip (click AICI), disponibil la punctele de vânzare ale CFR Călători și pe pagina de internet a companiei www.cfrcalatori.ro. Cererea se depune cu cel puțin 48 ore înainte de plecare (conform Regulamentului CE nr. 1371/2007), cu precizarea tuturor detaliilor necesare (date de identificare, dizabilitate, servicii necesare, datele trenului de plecare/sosire, precum şi ale trenului de legătură, dacă este cazul).

CFR Călători va încerca să soluţioneze toate cererile pasagerilor cu mobilitate redusă în limita posibilităţilor tehnice şi organizatorice pe care le are la dispoziție, anunță compania.

Servicii de asistenţă sunt asigurate pentru trenurile IR, dar numai între staţiile deschise acestui tip de transport, pentru toate categoriile de persoane cu mobilitate redusă (PMR), cu excepţia persoanelor cu dizabilitate motorie în scaun cu rotile nepliabil, pentru care se asigură servicii doar la anumite trenuri și stații.

Vizualizați AICI stațiile și trenurile care oferă următoarele servicii PMR :

– asistenţă în staţiile de plecare/sosire şi în staţiile de schimbare a trenurilor, după caz;

– îmbarcarea şi debarcarea persoanelor în scaun cu rotile pliabil sau nu, cu sau fără însoţitor;

– însoţirea în incinta staţiei CF şi până la îmbarcarea în tren, asistență la/de la coborârea din tren până la ieșirea din stație;

– rezervarea locurilor speciale în trenurile în care există locuri dedicate transportului PMR (pentru transportul persoanelor cu dizabilitate motorie în scaun cu rotile);

– asistenţă la bordul trenurilor.

Categoria pasagerilor cu mobilitate redusă include orice persoană a cărei mobilitate este afectată din cauza unei incapacități (senzoriale sau locomotorii), a unei deficiențe fizice, a vârstei, a unei boli sau a altei cauze (persoane care utilizează un scaun cu rotile, persoane cu deficiențe de vedere/auz, în vârstă, foarte înalte sau supraponderale).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here