La Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi a avut loc o conferinţă deosebit de captivantă şi actuală bazată pe problema pe care o creează ceea ce numim reţelele de socializare.
În viziunea profesorului Helge Ronning care predă la Universitatea din Oslo şi susţine de multi ani conferinţe în toată lumea, aceste reţele sunt tocmai opusul titulaturii pe care o poartă.
Acesta propune un termen nou şi anume “reţele interpersonale”, argumentând totodată că interacţiunea din spatele calculatorului, deşi lipsită de inhibiţii nu reprezintă socializare reală şi avertizează în privinţa pericolelor iminente din spatele acestei practici atât de populare (ex:vulnerabilitatea la manipulare, expunerea unor informaţii de caracter personal publicului, încălcarea legii etc.) Un alt mare pericol ar mai fi lipsa unui editor al informatiilor care sunt vehiculate in spatiul virtual.
Conferinţa şi sesiunea de întrebări ce au urmat au fost moderate de Lect.Dr Alexandru Lăzărescu-Seful Catedrei de Jurnalism şi Ştiinte ale Comunicării dumnealui punctând, de asemenea, rolul în manipularea maselor în special în scopuri politice ale acestor aparent inofensive instrumente de comunicare.
Seara, s-a terminat într-o notă optimistă, tânărul Alexandru Grigoraş responsabil cu Departamentul de Marketing Educational ne-a prezentat si avantajele pe care le au aceste “reţele interpersonale”, după cum am fost rugaţi de domnul profesor Helge Ronning să le numim. Universitatea Al.I.Cuza din Iaşi a avut numai de câştigat în relaţia cu studenţii în urma creeării unor pagini pe diferite situri, informarea studenţilor fiind mai uşor de realizat.
sursa:impactfm.ro