Narcisa Nedelcu a fost revocata din functia de director al OCPI Iasi. De pe margine se pregateste numirea unui “yesman” al lui Alexe

0
102

Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) a revocat-o din funcția de director al Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Iași pe Narciza Nedelcu, proaspăt condamnata la 3 ani cu suspendare pentru coruptie si abuz in serviciu. Decizia a venit ca urmare a solicitării acesteia de a fi eliberată din funcție.

,,Am acceptat cu onoare si demnitate repunerea in funclia de director al Oficiului de Cadastru si Publicitate lmobiliara (OCPI) lasi de catre onorata instanta, conform hotararii pronuntate. Decizia instantei este definitiva si nu doresc si o comentez. lntrucat imaginea PNL si a Agentiei Nationale de Cadastru si Publicitate lmobiliara (ANCPI) a fost afectata prin atacuri mincinoase, am decis sa fac un pas in spate si si-mi dau demisia de onoare din functia de director al OCPI lasi. Desi nu sunt membru al niciunui partid politic, am ramas cu orientare de dreapta. Sunt consecventa acestor convingeri si, chiar daca am renuntat la calitatea de membru PDL, pentru a nu afecta imaginea partidului, am ramas tributara ideologiei liberale si doctrinei democrate, valori pe care mi le asum. Raman simpatizanta Partidului Nalional Liberal.Este nevoie ca la conducerea OCPI lasi si fie numit politic un nou director, tanar, cu putere de munca si de perspectiva. Am incredere in pepiniera de tineret cultivata de PNL lasi, intrucat un tanar, care este presedintele BPJ al PNL lasi si ministru in functie, a facut parte din colectivul OCPI lasi, pe care l-am coordonat in calitate de director si sunt convinsa ca presedintele PNL lasi cunoaste problematica institutiei si va gasi solutia ideală”, a spus Narciza Nedelcu.

 Narciza Nedelcu a fost repusă în funcția de director al OCPI Iași miercuri, 15 iulie, ANCPI fiind obligată, potrivit prevederilor legale în vigoare, să înceteze suspendarea contractului individual de muncă al acesteia și să o repună în funcția deținută anterior. Conform art. 56 alin. (1) lit. f) din Legea nr. 53/2003 – Codul Muncii, contractul individual de muncă încetează de drept ca urmare a condamnării la executarea unei pedepse privative de libertate, de la data rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti.

Prin Decizia nr. 15/2017, Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a admis sesizarea formulată de Curtea de Apel Brașov – Secţia civilă în Dosarul nr. 3.485/62/2015 privind pronunţarea unei hotărâri prealabile, stabilind că dispoziţiile art. 56 alin. (1) lit. f) din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, se interpretează în sensul că sunt aplicabile numai în situaţia în care condamnatul execută efectiv pedeapsa în penitenciar, fiind în imposibilitate fizică de a se prezenta la locul de muncă.

Prin acceaşi decizie, pronunţată în dosarul penal nr. 4264/99/2015, instanţa de judecată a dispus, de asemenea, suspendarea executării pedepsei accesorii a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 64 alin 1 lit. a, teza a II-a si lit. b din Codul penal din 1968.

Narciza NEDELCU a ocupat postul de director al OCPI Iași, prin concurs, în anul 2009. În anul 2012, când a început urmărirea penală împotriva doamnei Narciza NEDELCU, director al OCPI Iași, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, conducerea ANCPI a decis suspendarea acesteia din funcție, deși legislația în vigoare nu prevedea această măsură ca fiind obligatorie.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here