Municipalitatea ieşeană va continua consultarea publică privind elaborarea bugetului local pe acest an până când Legea Bugetului de Stat pe 2019 va fi adoptată de Parlament și promulgată de Președintele României. Începând cu 10 decembrie au fost împărţite 5.000 de chestionare la Centrul de Informaţii pentru Cetăţeni şi la cele cinci centre de cartier. Campania de consultare ar fi trebuit să se încheie ieri, 10 ianuarie, însă, în lipsa Legii Bugetului de Stat pe 2019 proiectul bugetului local nu poate fi definitivat, astfel încât ieșenii pot în continuare să își exprime propunerile privind proiectele locale.
Chestionarele completate pot fi luate și depuse în urnele special pregătite la Centrul de Informaţii pentru Cetăţeni – Biroul de Relaţii cu Publicul (ghişeul 6), precum și la cele cinci centre de cartier ale Primăriei Municipiului Iaşi. Propunerile vor fi centralizate, iar ideile vor fi analizate şi incluse în proiectul bugetului Municipiului Iaşi. Pe lângă completarea acestui chestionar, ieşenii pot trimite şi în scris propuneri, sugestii sau opinii cu valoare de recomandare pe adresa Primăria Municipiului Iaşi, bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, nr. 11, Iaşi, cod 700064, sau pe e-mail, la adresa informatii@primaria-iasi.ro.
De la începutul campaniei de consultare publică, ieșenii au completat 525 de chestionare, prin care au făcut 1.466 de propuneri. În urma analizării acestora s-a constatat că domeniul Infrastructură a adunat 382 de propuneri, Fluidizare trafic – 284, Modernizare transport public – 249, Investiții (social, mediu, sănătate, cultură, turism, sport) – 220, Salubrizare (inclusiv amenajarea de spații verzi, câinii fără stăpân, locurile de joacă pentru copii) – 152, Locuințe – 51, Rețele edilitare – 41, Locuri de parcare – 35, Siguranță publică – 14. La capitolul Diverse au fost făcute 79 de propuneri.
La Centrul de Informații pentru Cetățeni, ieșenii au completat 239 chestionare, prin care au făcut 656 de propuneri. La centrele de cartier au fost completate 286 chestionare, prin care s-au făcut 810 de propuneri. Astfel, la Centrul de Cartier Tătărași au fost completate 104 chestionare, unde au reieșit 281 de propuneri. La Centrul de Cartier Nicolina au fost completate 56 chestionare, de unde au reieșit 205 de propuneri. La Centrul de Cartier Alexandru cel Bun au fost completate 50 chestionare, de unde au reieșit 192 de propuneri. La Centrul de Cartier Păcurari au fost completate 76 chestionare, de unde au reieșit 132 de propuneri.
Marius GAVRILESCU