A ajuns aproape muribundă în mâinile medicilor. Avea cinci kilograme la patru ani! Fetiţa hrănită de părinţi doar cu ceai şi pufuleţi a vrut să trăiască iar peste câteva luni va avea propria ei familie.
Ea este Flori, o fetită frumoasă, cu obrăjori roşii, sănătoasă şi zâmbăreaţă. Pe 14 ianuarie va împlini cinci ani! N-ai putea bănui nicio clipă că în urmă cu an, micuţa a ajuns în mâinile medicilor mai mult moartă decât vie. Arăta precum un schelet, era subnutrită pentru că vreme de patru ani fusese hrănită doar cu ceai şi pufuleţi.
Doctorii au salvat-o pe Florentina în urmă cu 11 luni iar de atunci, această fetiţă este o dovadă vie că există miracole. La doar patru ani, arăta ca un bebeluş. Toată viaţa fusese hrănită cu pufuleţi şi ceai. A ajuns la spital în comă. Dar s-a luptat să trăiască. A trebuit să înveţe să mănânce, să facă primii paşi.
“Flori a ajuns la noi la începutul lunii martie, cu un grad sever de deshidratare. Am crezut că este un bebeluş, pentru că era foarte mică. Eu am lucrat într-o secţie foarte grea, la Oncologie, acolo unde am văzut foarte multe cazuri, dar nu am văzut niciodată un copil atât de slab. Avea 5 kilograme la 4 ani şi jumătate. Era subnutrită şi a fost hrănită doar cu pufuleţi şi ceai. Nu putea înghiţi, fusese în comă şi avea şi o pareză pe partea dreaptă”, îşi aminteşte asistenta medicală, Mariana Pascariu.
O poveste reală despre suferinţă, despre condamnarea la moarte prin foame. Dar şi despre salvare. A fost odată o fetiţă doar piele şi os, înfăşată ca un nou născut. Cu picioruşele subţiri ca vreascurile. Subnutrită, până la comă. Florentina avea patru ani şi doar cinci kilograme.
Părinţii ei o hrăniseră cu pufuleţi şi ceai. Când a învăţat să zică “tată”, nu pe cel biologic îl chema, ci pe medicul care a salvat-o, pe şeful Clinicii de Gastroenterologie de la Spitalul de Pediatrie „Sfânta Maria”, Marin Burlea. Când a ajuns în braţele doctorului Burlea, putea doar să plângă.
“Mânca dublu faţă de cât trebuia şi cred că treptat treptat şi-a dilatat stomacul. În acelaşi timp a început să se refacă şi din punct de vedere neurologic, adică paralizia din partea dreaptă a corpului a început să se retragă într-un mod neaşteptat. Este cel mai grav caz de subnutriţie pe care l-am întâlnit în carieră. În acelaşi timp, este capacitatea incredibilă a unui organism tânăr, a unui copil fraged, de a supravieţui. Nu a vrut în premergător de prima dată. A vrut să meargă singură. A avut o voinţă extraordinară. A fîăcut câţiva paşi singură pe hol şi ne-a împins pe toţi ca să meargă singură”, a spus doctorul Marin Burlea
Avea să afle, în clinica din Iaşi, ce înseamnă iubirea. Şi Flori a început să înflorească. Să alerge pe holurile clinicii. Să se joace, să râdă, să cunoască.
“Indiferent unde va pleca, va rămâne o fetiţă din familia noastră, a clinicii”, a spus Mariana Pascariu.
Fetiţa care şi-a câştigat viaţa l-a întâlnit pentru prima oară pe Moş Crăciun în urmcă cu câteva zile. A primit cadouri, cu care va învăţa să se joace. Dar cel mai important cadou pe care îl va primi este o familie, pentru că o doctoriţă din echipa care a salvat-o vrea să îi devină mamă.