O tara intreaga este martorul de serviciu al defrisarilor de paduri ale Romaniei si exportul de masa lemnoasa, ministrul Costel Alexe infirma aceasta evidenta si sustine ca “eroii” de la Directiile Silvice nu taie paduri, ci doar degajeaza lemnul provenit de la doboraturi de vant si zapada. Nici urma de drujbari care taie adanc in inima verde a acestei tari.
In timp ce imaginile care umplu paginile de socializare din fiecare colt al tarii, surprind camioane si trenuri incarcate cu lemn sanatos, ministrul Alexe sustine ca acest material lemnos este putregaiul extras din paduri.
Mai mult, exportul fara limite, ca efect al miilor de contracte prin care s-a semnat pieirea padurilor romanesti, este ambalat de Alexe sub forma unei necesare “exploatari durabile şi sustenabile a pădurilor “.
“Pentru o informare corectă, românii trebuie să știe că motivele pentru care susțin exploatarea durabilă și sustenabilă a pădurilor sunt pur obiective și voi prezenta periodic informații publice, ușor verificabile și la îndemâna tuturor despre realitatea din teren. Oprirea lucrărilor forestiere pe durata stării de urgenţă ar pune în pericol pădurile. Cele aproximativ două milioane de metri cubi de lemn proveniți din doborâturi de vânt și zăpadă, majoritatea molizi, pot infesta pădurea sănătoasă. Dacă nu extragem rapid această masă lemnoasă, pot apărea insecte dăunătoare, cum ar fi Ips typographus (gândacul tipograf)”, sustine Costel Alexe.
Alexe asigura romanii ca padurile vor fi taiate in continuare
Taierile de paduri au scapat de sub control, responsabilii de acest fenomen continua sa minta cu nerusinare, institutiile statului tin romanii la distanta sub puscociul pandemiei, iar ministrul Mediului da asigurari ca …taierile vor continua pana la ultimul copac planificat.
“Lucrările de amenajare trebuie să aibă loc conform planificării. Plantarea puieților realizată în cadrul programului de împădurire naţională “O pădure cât o ţară” continuuă și în luna aprilie! Şi pădurea are nevoie de noi în această perioadă. Vă asigur că, în ciuda tuturor campaniilor de dezinformare, echipele Direcțiilor Silvice și ale Gărzilor Forestiere sunt pe teren, derulează controale atât în fond forestier, cât și la depozite sau pe drumurile forestiere și publice pentru a descuraja fenomenul infracțional din silvicultură!”, a spus Alexe, dand garantia faptului ca acest furt va continua sa fie monitorizat atent de cei din subordine, pentru ca…asa a fost planificat.
Radu SEICARU
Costica a trecut de la protejarea viperelor la a insectelor. Asa cum pt viperele de pe Dealul Catalina a papat niste fonduri europene, probabil si de la bursucii si alte specii de la autostrada, acum ar papa si de la paduri si insecte. Dati afara specimenul, umbla numa dupa capatuiala. Si-a pus finii si cumatrii in functii, papa la greu…