Studenții Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară ”Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USAMV) testează rețeta berii cu ghimbir în atelierul propriu de microproducție.
Tinerii de la specializările ce aparțin de ingineria produselor alimentare, de la Facultatea de Agricultură, au participat deja la întreg fluxul tehnologic al primei șarje de bere în care a fost adăugat ghimbir natural, întreg demersul având în exclusivitate scop didactic.
”Studenții de la specializările Tehnologia prelucrării produselor agricole, Protecția consumatorului și a mediului, Exploatarea mașinilor și instalațiilor pentru agricultură și industria alimentară au participat, pe faze de lucru, la realizarea primei tranșe de bere cu ghimbir din atelierul nostru de microproducție. Am parcurs toate etapele, inclusiv analiza senzorială, iar reacțiile au fost mult peste așteptările noastre”, a transmis ing. dr. Vasile Dobre, responsabil în cadrul atelierului de microproducție bere al USAMV Iași.
În cadrul testărilor finale sunt apreciate calitatea spumei, timpul de spargere a acesteia, culoarea, aroma, prezenţa bioxidului de carbon, iar studenții care au participat la testare, inclusiv la degustare în cadrul laboratoarelor de analiză senzorială sunt încântați de produsul obținut.
”În primul rând, aș putea spune că este printre cele mai frumoase și interesante aspecte ale studenției mele, acesta al testării şi al aprecierii produselor noastre. În ceea ce privește berea noastră cu ghimbir, pe care am degustat-o în practică, aș putea spune că mi-a plăcut, însă mai degrabă pot spune că sunt fidelă berii clasice, nu celei cu arome. Este foarte interesant să vezi cum se fabrică berea, să vezi tot fluxul tehnologic până la produsul finit, suntem foarte norocoși că avem parte de astfel de experiențe la facultatea noastră”, a spus Iulia Şincu, studentă în anul II la Facultatea de Agricultură, specializarea Tehnologia prelucrării produselor agricole.
Aida POPA