Timp liber

În acest weekend, Palas devine scena unor evenimente mult așteptate: folclor românesc autentic și spectacol de teatru pentru publicul tânăr

By Redacția

October 05, 2023

În acest weekend, Festivalul folcloric internațional „Trandafir de la Moldova” pune în scenă, la Palas, pagini ale folclorului românesc, ,,mărturii autentice” ale culturii tradiționale din toate colțurile țării, dar și din Republica Moldova și Ucraina. Festivalul Internațional de Teatru pentru Publicul Tânăr Iași (FITPTI) redă ,,fragmente” din lumea teatrului, publicul având parte de o incursiune în universul magic al ,,Bucătăriei familiei Balaur”. Agenda evenimentelor este completată de Târgul de ,,Zilele Iașului” care vine, ca în fiecare an, cu produse tradiționale apreciate de la producători din diferite zone ale țării.  

În perioada 6-8 octombrie 2023, Amfiteatrul Palas este gazda Festivalului folcloric internațional „Trandafir de la Moldova”, organizat de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Iaşi. Festivalul aduce în realitatea contemporană spectacole folclorice ale ansamblurilor de dansuri, grupurilor vocale, fanfarelor și tarafurilor din județele Iași, Bacău, Bistrița- Năsăud, Botoșani, Brăila, Olt, Vaslui, Vrancea, Suceava, dar și din Republica Moldova și Ucraina. Spectacolele se vor desfăşura începând cu ora 14.00, iar intrarea este liberă.

Sâmbătă, de la ora 11:30, Teatrul pentru copii și tineret ,,Luceafărul” vă invită să pășiți, pe esplanada Palas din fața teatrului, în Bucătăria familiei Balaur, unde curiozitățile lui Bălăurel își găsesc explicații prin jocuri, cântece și povești din cele mai năstrușnice. Nimeni nu deține toate răspunsurile din lume, iar asta nu e deloc o problemă, pentru că piesa ,,Bucătăria familiei Balaur” îți dezvăluie puterile nelimitate ale imaginației.  

Cu ocazia ,,Zilelor Iașului”, până pe data de 15 octombrie, expozanții, producători și meșteri populari, vor aduce pe Esplanada Palas și în zona rondului, dinspre Palatul Culturii, o varietate de preparate tradiționale, specifice gastronomiei locale din mai multe zone ale țării, dar și obiecte decorative, genți din piele sau cosmetice naturale.