Iasul, printre judetele cu profesori de nota 1. Peste 20% dintre candidatii la titularizare nu au luat note de trecere

0
96

Rapoartele publicate de Ministerul Educației după proba scrisă din acest an a examenului pentru ocuparea catedrelor vacante arată că mai bine de 20% dintre dascălii care au susținut testarea, săptămâna trecută, nu au fost ei înșiși în stare să obțină note de promovare, deși sperau ca din toamnă să ajungă la catedră și să instruiască elevi.

22.866 de candidați s-au prezentat la concurs, iar peste 10% dintre ei s-au retras. Este vorba despre 2.630 de profesori pe care numai aflarea subiectelor i-a pus în dificultate, așa că au preferat să lase rezolvarea în seama celor mai bine pregătiți.

Aproximativ 20.000 de lucrări, deci cu aproape 3.000 mai puține decât candidații prezenți, au ajuns în sălile de testare, după retrageri, dar și după ce 26 de cadre didactice au fost eliminate pentru tentative de fraudă, iar zeci de lucrări au fost anulate în centrele de concurs ori în centrele de evaluare.

Notele obținute în fiecare județ pot fi văzute AICI.

Cei rămași în cursa pentru un post la catedră nu au făcut, nici ei, mare brânză. Mai puțin de jumătate pot spera la un post de titular, pentru că au luat note peste 7.00, în timp ce 18 candidați au încheiat examenul având fix nota 1,00. Astfel de situații s-au înregistrat în Mehedinți (3), Argeș, Dâmbovița, Mureș (câte 2), respectiv în București, Brăila, Călărași, Caraș Severin, Gorj, Iași, Maramureș, Sălaj și Timiș (câte 1).

La nivel național au fost înregistrate, în total, peste 4.200 de note sub 5.00, dintre care 253 cuprinse între 1,00 și 1,99, 782 de note de 2 și 1.505 note de 3.

Cele mai multe note sub 5 au fost în Călărași (44%), Giurgiu (38%) și Mehedinți (30,5%).

De asemenea, la nivel național au fost obținute 8.858 de note cuprinse între 7 și 9,99, iar 83 de candidați au fost de 10.

Contestaţiile la proba scrisă se pot depune la sediile inspectoratelor şcolare judeţene până  joi, 28 iulie, la ora 15.00. Rezultatele finale vor fi publicate la sediile inspectoratelor şcolare judeţene şi pe site-ul dedicat, pe 3 august. Repartizarea candidaţilor pentru angajare pe perioadă nedeterminată se realizează în şedinţe publice organizate de centrele de concurs în zilele de 8 şi 9 august.Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 7 (şapte) atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă în profilul postului.

Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5 (cinci) atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială în profilul postului

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here