Timp de două zile, 24 respectiv 25 martie 2016, Iasul a devenit „capitala termoficării centralizate” din România. Conferinta comercială organizată de Veolia Energie Iasi, cu titlul „Termoficarea centralizată – pași spre viitor” a reunit în Capitala Moldovei peste 160 de participanti: reprezentanti ai asociatiilor de proprietari din toată tară, ai autoritătilor locale si nationale si ai operatorilor de termoficare din 15 orase: Timișoara, Oradea, Arad, Cluj-Napoca, Craiova, Buzau, Ramnicu-Valcea, Brasov, Ploiești, București, Constanţa, Bacau, Botoșani, Suceava, Chișinău şi, bineinteles, Iaşi.
Evenimentul a fost structurat pe două zile, incluzând vizite în teren la CET Holboca și CET Tudor și la blocurile unde s-a implementat proiectul de contorizare individuală cu distribuția pe orizontală, dar și o sesiune amplă de lucru, pe teme aplicate.
Joi, 24 martie, participanții la Conferința Comercială au efectuat o vizită de lucru la centralele de producție CET Holboca și CET Tudor, unde au primit informații și detalii despre noile instalații realizate cu finanțare europeană, precum și despre modul în care funcționează dispeceratul de relații cu clienții al Veolia Energie Iași, ce asigură legatura directă dintre Centrul de Apel non-stop cu număr gratuit și echipele de intervenție din teren.
„Am avut o vizită de lucru dinamică, în care am prezentat oaspeților noștri detalii despre proiectele deja realizate la centralele de producție. La CET Holboca, participanții la conferință s-au arătat interesați mai ales de instalația de colectare în stare uscată a zgurii și cenușii, de procesul de retehnologizare a cazanului de abur K2 prin montarea instalației de denoxare și de noua instalație de desulfurare. Apoi, la CET Tudor s-au oferit informații despre cele doua cazane de apă fierbite, CAF 1 și CAF 3, reabilitate prin fonduri europene, despre reabilitarea pompelor de termoficare și despre înlocuirea celor 23 km de rețele primare și secundare atât de către Veolia (12 km) cât și de Municipalitate, cu fonduri europene (11 km)”, a declarat Ana-Maria Icătoiu, director comercial și de comunicare Veolia Energie Iași.
Vineri, 25 martie, în Sala Rossini a Complexului Palas a avut loc o reuniune de lucru aplicată, în care 10 vorbitori au susținut prezentări legate de investițiile în sistemul centralizat de termoficare, relația cu clienții finali, proiectele de dezvoltare și studiile științifice asupra efectelor poluării provocate de soluțiile alternative de încălzire.
„Strategia noastră presupune trei axe principale: optimizarea și eficientizarea sistemului, consolidarea portofoliului existent și dezvoltarea susținută. Iar pentru asta, am poziționat clientul în centrul preocupărilor noastre. Astăzi, putem spune că randamentul global al sistemului de termoficare din Iași a crescut, iar gradul de continuitate este aproape de 100%”, a declarat Alexandru Teleru, directorul general Veolia Energie Iași.