Constantin Șerban, învățătorul PNL-ist care a fost înregistrat abuzând elevii săi și ulterior dat afară din postul de învățător, dar păstrat în Consiliul de Administrație al școlii ca reprezentant PNL al Consiliului local, apare mai nou în fotografii de campanie alături de președintele PNL Iași, deputatul Alexandru Muraru, fratele geamăn al lui Andrei Muraru, consilierul lui Klaus Iohannis numit de șeful statului ambasador în SUA. În imaginile postate pe Facebook de Alexandru Muraru mai apare controversatul lider PNL Costel Alexe, cercetat de procurorii DNA pentru că ar fi primit mită 22 de tone de tablă în valoare de 103.000 lei, pentru alocarea către o fabrică de certificate de emisii de gaze cu efect de seră pe vremea când era ministru al Mediului.
„Satul românesc este mai frumos prin tradițiile, locurile și oamenii săi primitori. Alături de președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe, vicepreședinții CJ Iași Marius Sorin Dangă și Sorin Afloarei, am fost astăzi prezent în sânul comunității din Coarnele Caprei, condusă de primarul Mihai Țibucanu, cu prilejul manifestărilor dedicate Zilei Comunei, sărbătorită pentru prima dată aici. A fost o ocazie de regenerare a tradițiilor și obiceiurilor acestor locuri, pentru că istoria și cultura rurală merită să fie rememorate și promovate”, a scris Muraru pe Facebook.
Învățătorul Constantin Șerban din Iași, sancționat cu „o observație scrisă” la finalul anului pentru că a lovit o elevă de clasa a II-a și acuzat de părinți de abuz verbal și emoțional față de elevi, și-a dat demisia de la școală în martie. Deși legea le interzice profesorilor care au fost sancționați disciplinar să facă parte din structurile de conducere ale școlilor, Constantin Șerban este încă membru în Consiliul de Administrație al unității de învățământ, scrie publicația 7iași.ro. Șerban a fost desemnat de PNL să reprezinte Consiliul local în Consiliul de Administrație al școlii și este în continuare în această funcție, potrivit presei locale.
Amintim că la începutul anului au fost publicate în presa locală înregistrări în care învățătorul pensionar Constantin Șerban, angajat în regim de plata cu ora, țipă la copiii de-a II-a din clasa sa și îi amenință, a scris pe 1 martie ziarul local 7iasi.ro. În înregistrare se pot auzi zgomote de lovitură, însoțite de amenințări precum: „te ia mama dracului… (…) Băi tu nu auzi, fir-ai al dracului, tu nu auzi! (…) Vin și te iau de niții ăia!! (…) Pe el dacă-l iau de urechi spune acasă că a avut dreptate domnu’…”.
Membru FSN în ’90, Șerban a ajuns în PD, apoi în PNL, potrivit reporteris.ro. La finalul anului 2009 a fost numit inspector general adjunct în cadrul Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Iași condus de Liliana Romaniuc, funcție pe care a păstrat-o pentru doar 6 luni, după care a fost numit director al Palatului Copiilor Iași în 2011.
Demisia lui Constantin Șerban a venit a doua zi după ce ministrul Educației și-a declarat “ferma convingere că profesorul de învățământ primar din Iași, acuzat de fapte de abuz verbal și emoțional față de elevii de clasa a II-a, își va da demisia. Nu tolerez nicio atitudine de abuz fizic sau emoțional din partea niciunui cadru didactic”, a anunțat ministrul Educației atunci. Acesta a precizat că sancțiunea de diminuare cu 15% a salariului primită din partea școlii de învățătorul PNL Constantin Șerban, acuzat de părinți că bate și terorizează elevi, este “inadecvată”.
Pe 18 martie, înregistrări cu învățătorul care și-ar fi aranjat votul ca să nu fie dat afară din școală au fost publicate de 7iasi.ro, care a relatat că Șerban a scăpat doar cu sancțiune de 15% din salariu, prin decizie a Consiliului de administrație al școlii.
Potrivit surselor Edupedu.ro, învățătorul Constantin Șerban este un apropiat al șefului PNL Iași, Costel Alexe, inculpat într-un dosar DNA în care procurorii îl acuză că a luat mită 22 de tone de tablă de la combinatul siderurgic din Galați pe când era ministru al Mediului.
Constantin Șerban este în politică încă din 1990. Acesta a făcut parte din FSN. În momentul scindării partidului, Șerban a mers cu aripa Petre Roman și a ajuns în PD, unde a ajuns vicepreședinte la nivel local. După transformarea partidului în PDL, acesta a deținut mulți ani funcția de secretar general la nivel local. În 2014, în urma fuziunii, Șerban a ajuns în PNL. Din 2000, Constantin Șerban a deținut mai multe mandate de consilier județean. Mai mult, în 2004, Șerban a fost la un pas să prindă al treilea loc pe lista de senatori ai Alianței DA, însă schimbarea lui Adrian Mogoș din fruntea PD Iași i-a dat planurile peste cap. În 2008, a candidat din partea PDL la Camera Deputaților, însă a pierdut în fața lui Traian Dobre. În 2009, timp de o lună, acesta a fost vicepreședinte al CJ Iași.