Astăzi, începând cu ora 17:00, la Palatul Roznovanu va fi organizat evenimentul dedicat omagierii personalităților locale și naționale, invitatii avand pilejul de a se ghiftui cu brânzeturi fine și băuturi rafinate, ce vor costa peste 22 mii lei. Invitații vor putea degusta preparate alese din bufetul suedez pus la dispoziție, printre acestea aflandu-se selecții de brânzeturi fine, platouri tradiționale, platouri italiene și gustări calde. “Meniu gustări reci: selecție brânzeturi, nuci și fructe uscate (cedar, parmezan, gorgonzola, gouda, mozzarella buffala, pecorino, nuci, migdale, caise, prune uscate, merișoare). Mixt bruschete: vinete coapte cu sos tahini, zacuscă cu ciuperci de pădure, crema brânză cu bresaola, avocado cu somon, cremă de brânză de capră și chivas Voulevant. Guacamole cu creveți, salsa tone cu roșii uscate, cremă de brânză cu somon.Platouri tradiționale: rulou din mușchiuleț de porc afumat cu cremă de brânză de capră, piept de porc afumat cu cimbrișor, cârnăciori din porc și vită, pastramă de vită, pastramă de oaie. Platouri italiene: grisine cu prosciutto, coșulețe bresaola, parmesan, roșii cherry și rucola, rulouri mortadele cu fistic și rucola. Salată tabuleh, salată de crudități cu creveți sau file vită. Mixt măsline fără sâmburi (negre, verzi, calamata). Falafel. Gustări calde: file doradă cu sos de lămâie și unt, file de biban de mare cu ulei de măsline și ierburi aromatice, Vitello tonnato (felii mușchi de vită cu sos tonat), frigărui pui galben aromatizat la grătar, Rattatuile de legume (mix legume condimentate trase la tigaie cu ulei de măsline). Frigărui mușchi de porc cu rozmarin, sos de piper verde și sos brun, sărmăluțe în foi de vie, cartofi copți aromatizați cu rozmarin și salvie, asortiment focaccia și pâinițe integrale. Desert: Panna Cotta cu dulceață de cireșe amare, Tiramisu cu marsalla, Cannoli Siciliani cu ricotta, fistic și ciocolată, plăcintă cu măr, plăcintă cu dovleac, brânzoaice, apă, suc, cafea”, este meniul din aceasta seara, afisat pe SEAP. Potrivit informațiilor publicate pe platforma Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP), serviciile de catering costă 20.000 de lei, fără TVA. Firma care a primit contractul prin încredințare directă este Expert Gusto & Co SRL, înființată în anul 2017, administrată de Ionuț Narcis Sfredel, cel care deține și resturantul Gran Gusto din Iași. Marius GAVRILESCU