Asociația Centrul Multimedia „Teatru Fix” va organiza în perioada 19-23 februarie ediția pilot a proiectului „Re-GENERATOR. Microfestival de arte performative”. Organizatorii au lansat etapa de înscrieri pentru două sesiuni de creație de 24 de ore pe secțiunile „Artele spectacolului/Performance: Re-boot, Ludic collective”, „Arte vizuale/Street Art: Link, Kaps Crew”. Termenul limită de înscriere a persoanelor interesate este 17 februarie.
Prin „Re-GENERATOR. Micro-festival de arte performative”, Asociația Centrul Multimedia „Teatru Fix” răspunde unei nevoi crescânde de consum cultural a comunității locale.
„Oferta redusă de produse artistice contemporane, independente, precum și absența festivalurilor de teatru independent reprezintă principalele probleme identificate la nivel de comunitate și chiar de regiune. Astfel, în perioada 19 – 23 februarie 2019 se va derula un eveniment de tip hibrid între manifestările de tip festival și evenimente singulare. Ce presupun sesiunile de creație de 24 de ore? Un dialog deschis între artiștii coordonatori și participanți, purtat timp de 24 de ore consecutive, proces din care vor rezulta două produse artistice finite ce vor fi prezentat pe data de 23 februarie în cadrul festivalului. Căutăm așadar, 21 de minți deschise, 15 pentru sesiunea de creație a secțiunii artelor spectacolului/ performance și 6 pentru sesiunea de creație din secțiunea arte vizuale/ street art”, arată organizatorii.
Prima ediție a proiectului „Re-GENERATOR. Micro-festival de arte performative” va avea tema ReAct! și va cuprinde reprezentații a patru spectacole independente din țară, o conferință de presă, patru discuții publice cu actorii și performerii din producțiile selectate, două workshop-uri, două sesiuni concomitente de creație de 24 de ore care să rezulte în două produse artistice diferite, precum și trei concerte ale unor artiști muzicieni din Iași și din țară și expoziții de arte plastice. În paralel cu lansarea apelului pentru artiști și selecționarea acestora, se va amenaja un fost spațiu industrial cu o suprafață totală de 950 mp, care să deservească logistic atât ediția-pilot a micro-festivalului, cât și edițiile ulterioare, având drept scop generarea unei structuri de auto-susținere a evenimentului.
Proiectul este finanțat în cadrul programului „În stare de bine” susținut de Kaufland România și este implementat de către Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile.(www.instaredebine.ro)
Persoanele care vor să urmărească activitățile din cadrul proiectului, pot intra pe adresa de Facebook a organizatorilor: https://www.facebook.com/TeatruFix/
Aida POPA