Doi artiști ieșeni pe scena Operei Naționale București

0
81

Tenorul Andrei Apreotesei, manager al Ateneului Național din Iași a revenit pe scenă după o absență de patru ani interpretând rolul Normanno din opera „Lucia di Lammermoor” de Gaetano Donizetti.
Miercuri 23 februarie 2022, tenorul Andrei Apreotesei, managerul Ateneului Național din Iași, a urcat pe scena Operei Naționale București, pentru prima dată după o absență de patru ani, cu rolul Normanno din opera „Lucia di Lammermoor” de Gaetano Donizetti.
Regia spectacolului îi aparține celebrului regizor Andrei Șerban, iar la pupitrul dirijoral s-a aflat maestrul Iurie Florea.
A fost o provocare pe care am acceptat-o la rugămintea domnului Daniel Jinga, managerul Operei Naționale București, căruia îi și mulțumesc pentru această șansă. E adevărat că tot timpul am avut dorința de a reveni pe scenă, dar nu mă așteptam să se întâmple atât de repede. A fost o experiență frumoasă, pe care aș vrea să o repet cât mai curând.” a declarat Andrei Apreotesei.
„A fost un exemplu de solidaritate al celor doi ieșeni, domnul Apreotesei și domnul Guzgă, care în afară de artiști, sunt implicați în zona administrativ-culturală a Iașului. Doresc să le mulțumesc pentru spectacolul bun de aseară, dar și pentru ajutorul nesperat din partea Iașului.” a menționat Daniel Jinga, managerul Operei Naționale București.
În același spectacol tenorul Florin Guzgă, directorul artistic al Operei Naționale Române din Iași a interpretat rolul Sir Edgardo di Ravenswood.
Bucuria de a urca pe prima scenă lirică a țării a fost dublată de faptul că am împărțit scena cu tenorul Andrei Apreotesei, alături de care am debutat ca solist în 2013, pe scena ieșeană. A fost un spectacol reușit și, cu siguranță, memorabil.” a declarat Florin Guzgă, directorul artistic al Operei Naționale Române Iași.
Nu este pentru prima dată când artiști ieșeni urcă pe scena Operei din București, tenorul Andrei Fermeșanu, manager al Operei Naționale Române din Iași a interpretat rolul principal Il Conte d’Almaviva din opera „l barbiere di Siviglia” (Bărbierul din Sevilia) de Gioachino Rossini.
Scena Operei Naționale București e cunoscută drept prima scenă lirică a țării. E un motiv de bucurie pentru ieșeni, pentru că pe această scenă au urcat doi soliști ai Capitalei Culturale a României: Florin Guzgă, solist al Operei Naționale Române Iași și Andrei Apreotesei, fost solist al Operei ieșeni și manager al Ateneului Național din Iași.” A declarat Andrei Fermeșanu, managerul Operei Naționale Române Iași.
Putem spune deci că s-a format un renume al celor trei tenori ieșeni, iar șansele de a-i vedea împreună, în curând, pe scena Operei sunt mari.
Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here