Mai multe proiecte urbanistice cu impact negativ asupra traficului vor fi dezbătute de consilierii locali la sfârșitul săptămânii. Ca de obicei, zona cea mai sufocata si afectata de aceasta sistematizare pe verticala este Buciumul. Unul dintre proiecte se refera la construirea a numai putin de 10 blocuri care vor avea un regim de înălţime cu până la 4 etaje şi vor fi construite pe latura vestică a terenului, spre str. Vişan. În centrul amplasamentului apar 56 de locuinţe individuale cuplate (parter şi 2 etaje), alături de 2 clădiri destinate unor funcţiuni comunitare (retail şi servicii), iar pe restul suprafeţei, desfăşurată pe partea estică, sunt 53 de vile (demisol, parter şi 2 etaje) în regim izolat.
Alte 34 de vile sunt propuse pentru construire pe un teren de 1,5 hectare pe str. Trecătoarea Vișan. Această investiție a mai fost în atenția consilierilor locali, dar o decizie a plenului a fost amânată, sustine ZDI. Pe cea mai mare parte a suprafeței vor fi construite locuințe mici și mijlocii, în sistem individual sau cuplat, situate pe versant, cu un regim de înălțime parter și un etaj. Terenul a fost împărțit în 35 de parcele, iar o suprafață (560 mp) este destinată amenajării unui centru de cartier.
În același timp, consilierii vor rediscuta și proiectul propus pentru Dealul Crăițelor, tot în zona Bucium, pe o suprafață de 2 hectare. În acest caz, este vorba despre 30 de vile, cu un regim de înălțime cu 2 etaje. Nu în ultimul rând, un alt proiect care revine la vot este un bloc (cu mai multe corpuri) care va găzdui 40 de apartamente. Amplasamentul este în Bucium, dar în zona Pădurii Căprița, și are o suprafață de aproape 3.000 mp.
Marius GAVRILESCU