Furtul clientilor la nota este o practica curenta in cel mai vechi restaurant din Iasi. Parafrazand motto-ul de la Bolta Rece,- “Timpul trece…, nota creste, pe ospatari il lasa rece”, numai ca drojdia din care creste nota e de cea mai proasta calitate, in sensul ca ospatarii de acolo nici nu stiu sa ciupeasca elegant, ca peste tot in comert, ci golaneste, pe fata. Lipsa de tact si de experienta intr-ale ospatariei s-a vazut saptamana trecuta, atunci cand pe adresa localului s-au inregistrat mai multe reclamatii hilare, ca sa nu le spunem de-a dreptul penale.
Un cuplu venit sa sarbatoreasca cativa ani buni de la casatorie s-a pomenit pe nota cu 4 kilograme de carne comandata, in locul unui banal cotlet de 200 de grame.
Tot in aceeasi nota grosolana, la o alta masa, la care se comandase trei tochituri, pentru care nu era nevoie de paine, o ciorba si o iahnie de fasole, a fost inregistrata pe nota, paine de …64 de lei. Ulterior reclamatiei, ospatarul a revenit cu alta nota in care, miraculos, nu numai ca pretul painii a scazut la 8 lei, dar pana si pretul iahniei s-a diminuat de la 6,50lei, la 3,40 lei
“Le.as acorda scuzele de rigoare în condițiile în care, la peste un secol de funcționare, in sfârșit, la Bolta Rece se emit primele bonuri fiscale, dar nu poti sa bagi pe nota, in stil porcesc, 4 kile de carne la o cina romantica și o brutărie pentru două linguri de iahnie. Mai deranjanta decat aceasta lipsa de metoda la ciupit clientii, a fost atitudinea unei ospatarite sterse, o blonda incruntata, care numai nu a sarit la gaturile noastre. Dupa ce ne furi ca proasta, de preferat este tacerea si capul in jos, cu clontul mare”, a spus unul dintre clienti.
Unul dintre clientii furati la Bolta Rece este hotarat sa faca reclamatie la OPC si la Politie.
Radu SEICARU