Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV Iași, fosta USAMV) va acorda burse speciale, în valoare de 2400 lei studenților care au participat la cursurile de antreprenoriat organizate în acest an universitar. Mai exact, este vorba despre 97 de tineri din ultimii ani de studiu de la specializările Horticultură, Peisagistică, Ingineria mediului din cadrul Facultății de Horticultură și despre studenții de la Facultate de Medicină Veterinară.
„Universitatea pentru Științele Vieții derulează Proiectul <Educație antreprenorială inovativă EducAtiv>, POCU/379/6/21/123458, care are ca obiectiv creșterea participării, cu accent pe categoriile dezavantajate, la învățământul terțiar și a calității acestuia precum și reducerea abandonului studiilor universitare prin dezvoltarea și implementarea de oferte educaționale inovative direct corelate cu piața muncii și economia națională. Datorită faptului că au participat la cursurile de dezvoltare antreprenorială studenții de la cele două facultăți, de Horticultură și Medicină Veterinară vor primi câte 300 lei pentru lunile în care au participat la cursurile organizate special pentru ei. Banii vor intra în conturile studenților la finalul acestei săptămâni”, a declarat prof. univ. dr. Vasile Stoleru, prorector cu activitățile sociale la USV Iași. În contextul obiectivului general al proiectului, USV Iași a organizat vizite tematice pentru elevii care provin din NE țării, asigurând masa și transportul acestora la instituția de învățământ superior ieșeană.
Reamintim că recent USV Iași a mai câștigat un program de finanțare Innotech Student prin care studenții, masteranzii și doctoranzii care vor dori să lanseze o afacere vor putea obține finanțări de până la 100.000 de euro din fonduri europene. Proiectul e-Antreprenor câștigat de către USV Iași prevede finanțarea schemelor antreprenoriale a 33 de studenți din domenii care sunt inovatoare, aduc o valoare adăugată reală și contribuie la dezvoltarea zonei de Nord – Est a României. De asemenea, proiectul își propune să încurajeze studenții să își pună în practică viziunea, dar și spiritul antreprenorial.
Aida POPA